Spring til indhold
Hjem » Badminton artikler » Eliten, udlændinge og klubber i badminton

Eliten, udlændinge og klubber i badminton

badmintoneliten og klubberne

Klubber der har hold i hhv. Badmintonligaen og/eller 1. division er magneter for elitespillere i dansk badminton. Det samme gælder for udlændinge, der fylder mere og mere i det danske badminton landskab.

Vi har undersøgt landskabet for elitespillere i Danmark. Du får et hurtigt overblik i skemaerne nedenfor.

Bemærk at i denne sammenhæng er en elitespiller en spiller der på ranglisten er placeret i niveau E eller E-M. Inaktive spillere og senior+ spillere er ikke frasorteret. Listerne er produceret manuelt, derfor tager vi forbehold for fejl og mangler.

Få flere badminton historier – tilmeld Badmintontalk nyhedsbrevet

Liga og 1. divisions klubber sidder tungt på de unge elitespillere

Blandt spillere der er født efter 1.1.2000, findes der i Danmark i alt 158 elitespillere på niveau E og E-M pr. 28. oktober 2024. 151 af dem, svarende til 95,57%, er tilknyttet klubber med hold i Badmintonligaen og/eller 1. division.

Det er en voldsom overrepræsentation. Og det bekræfter hvad de fleste i badmintonmiljøet véd – nemlig at unge spillere søger elitemiljøerne.

Stor forskel på mængden af elitespillere i Ligaklubberne

elitespillere i dansk badminton

Der er stor forskel på antallet af elitespillere blandt klubberne i Badmintonligaen.

Aalborg Triton kan kun mønstre 13 elitespillere. Det udgør kun halvdelen af Skovshoveds elitetrup. Men det er også færre end 1. divisionsklubberne Aarhus AB, Lillerød og Greve.

Sædvanen tro benytter Ligaklubberne Vendsyssel og Skælskør sig i stor stil af udenlandske spillere. I Skælskør er 12 udaf 16 spillere fra udlandet. I Vendsyssel, der er et samarbejde mellem klubberne i Skagen, Hjørring og Frederikshavn, er 11 ud af 16 elitespillere fra udlandet.

Fra Badmintonligaen er Værløse den eneste klub der ikke har udlændinge blandt elitespillerkategorien. Værløse Badminton er sammen med Højbjerg og Solrød Strand blandt de 25 største klubber i Danmark.

Ser man på andelen af unge spillere (født efter 1. januar 2000) har Odense Badminton Klub lagt sig i spidsen. Over halvdelen af klubbens elitespillere tilhører den unge kategori af spillere.

Udenlandske badmintonspillere har fundet vej til 1. division

Der er relativt mange udlændinge tilknyttet klubberne i 1. division.

Det er særligt bemærkelsesværdigt at 7 ud af 9 elitespillere hos Liga aspiranterne Langhøj er udlændinge. Men også Hillerød er hoppet med på “spillerimport vognen”. Her er 6 ud af 10 elitespillere udlændinge.

Det er faktisk kun ganske få klubber der enten har fravalgt eller ikke har kunnet tiltrække udlændinge. I 1. division har Viby J. ikke en eneste udlænding blandt de registrerede elitespillere.

Om det er godt eller dårligt at udlændinge deltager i den danske holdturnering er der delte meninger om. Faktum er at ca. 20% af spillerne i Badmintonligaen har udenlandsk pas. I 1. division er udlændingeandelen nærmere 25%.

Ser man på antallet af unge elitespillere i 1. divisionsklubberne, virker det som om at Greve og Lillerød er godt rustet til fremtiden. I Lillerød er 10 ud af 14 elitespillere født efter 1. januar 2020, i Greve udgør de unge elitespillere 11 ud af 17.

Få flere badminton historier fra holdturneringen i Danmark

Vil du læse mere om holdturneringen i Danmark, klubberne i Danmark, spillerne i Danmark og meget mere, så tilmeld dig Badmintontalk nyhedsbrevet her

Badminton Talk
Latest posts by Badminton Talk (see all)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *